Mijn naam is Stefan Heijnen, ik ben 43 jaar en sinds 7,5 jaar orthopedisch chirurg.

Mijn ambitie om sporters te helpen in mijn vak is een gevolg voor de liefde voor sporten en de drive en liefde die daar bij komt kijken. Zelf heb ik op redelijk hoog niveau getennist nationaal. Daarnaast speel ik zelf nog voetbal en mag ik graag hardlopen.

Zo ook is het belangrijk om de sporters te begrijpen in hun ambitie verder te gaan en dus ook in hun vraag voor behandeling na een blessure.

Dit speelt zeker met voorste kruisbandletsels een grote rol.

Per jaar opereer ik zeer veel patiënten met een voorste kruisbandletsel, bijna 200. Bij al deze patiënten is het belangrijk om deze aan te passen aan de patiënt en de instabiliteit van de knie. Dit met een extra reconstructie of hechten van de meniscus. Hier besteed ik met collega Robbert van Dijck veel tijd en energie aan op het zo optimaal mogelijk te krijgen.

Bij al deze aandacht voor en tijdens de operatie, is ook de groeiende aandacht na de operatie.

Deze speelt een zeer grote cruciale rol in het herstel en om de kans om een hernieuwde blessure zo klein mogelijk te houden.

Een eenduidig en goed hersteltraject is wat wij met VKB United proberen te bereiken. Zodat wij met elkaar kunnen werken naar een kwalitatief goed traject om de sporter weer optimaal te laten herstellen.

Geef een reactie