De leden van de stuurgroep

SCHOLINGSCOMMISSIE

Maaike van den Borne

orthopedisch chirurg

Mijn naam is Maaike van den Borne en ik werk sinds 2008 als orthopedisch chirurg in het Amphia ziekenhuis en ben gespecialiseerd in sportletsels van de knie en schouderproblemen. In het Amphia werken we al vele jaren als een van de eerste ziekenhuizen gesubspecialiseerd.

Ik heb voor mijn werk in Breda een sport fellowship gedaan in het AMC bij professor Niek van Dijk. Ik ben bestuurslid geweest van de Nederlandse vereniging voor Arthroscopie en ben van daaruit nog betrokken bij het geven van landelijk onderwijs in arthroscopische vaardigheden.

Ik heb altijd intensief gesport. Als kind was ik wedstrijdzwemster. Tijdens mijn opleiding kwam ik als medisch begeleidster bij de Nederlandse onderwaterhockey teams en heb ik een paar jaar in het Nederlands damesteam gespeeld.

Nu in Breda vind ik gelukkig nog steeds tijd om actief te zijn. Ik loop graag hard en speel padel. In de zomer zwem ik graag in buitenwater. Zo heb ik onlangs meegedaan aan het zwemevenement swim to fight cancer in de Bredase singel. Lekker bewegen en buiten zijn geeft me energie.

Die energie krijg ik ook van mijn werk. De behandeling van kruisbandletsels is een van mijn specialiteiten. Ik vind het een uitdaging om mensen met een kniebandletsel weer terug te krijgen op hun sportniveau.

Hier ben ik samen aan het werk met mijn collega Peter Joosten. Wij verzorgen samen met onze sportarts Tessa Backhuijs de sportletsels van de knie.

Het is goed een samenwerkingsverband te hebben in regio Breda.

Martijn Lips

Sportfysiotherapeut MSc

Medifit Fysiotherapie, Breda

Sinds mijn opleiding fysiotherapie heb ik veel gewerkt met (top)sporters en startte om die reden in 2016 de Master Sportfysiotherapie aan de SOMT University of Physiotherapy, welke ik in 2018 succesvol heb afgerond. Tijdens en na mijn masteropleiding heb ik mij steeds meer verdiept in (complexe) sport-gerelateerde blessures, met name heup/lies-problematiek, hamstring-, knie- en enkelklachten.
Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik (stage)docent en examinator aan de SOMT University of Physiotherapy, faculteit Sportfysiotherapie en begeleid ik masterstudenten in de praktijk.

Robin Mol

Sportfysiotherapeut

Mede-eigenaar Dynamico Rucphen

Mijn naam is Robin Mol, Mede-eigenaar Dynamico Fysiotherapie ik heb altijd interesse gehad in de revalidatie van postoperatieve patiënten en met name de revalidatie van de VKB. Het lijkt me nuttig en leerzaam deze opgedane kennis te delen in de cursus en met elkaar te brainstormen, zodat we samen de VKB revalidatie naar een hoger plan kunnen tillen. Wie weet tot snel op de cursus!!

Maud den Boogert

Fysiotherapeut

Bergman Clinics bewegen Breda

De afgelopen 7 jaar ben ik werkzaam bij de Bergman Clinics bewegen Breda, nadat ik 6 jaar in de eerstelijns praktijk heb gewerkt met de specialisatie orthopedische revalidatie en (top) sport revalidatie.

De interesse voor de orthopedische revalidatie heeft een vlucht genomen toen in bij de Bergman kwam werken. De zorg voor goede diagnostiek, post operatieve zorg, het (op afstand) begeleiden van revalidatietrajecten en de nauwe samenwerking met orthopeden en fysiotherapeuten in de regio maken het voor mij een voorrecht om hier te mogen werken en mijn passie voor orthopedie te volgen.

Het VKB United Breda netwerk betekent voor mij, een open netwerk waarin alle zorgprofessionals die betrokken zijn bij een VKB revalidatie, bij elkaar kunnen komen en hun kennis en kunde kunnen delen. Alsook het kunnen bijdragen aan een goede samenwerking tussen orthopeden en fysiotherapeuten voor een zo optimaal mogelijk zorgtraject voor alle VKB revalidanten in de regio Breda.

Ingeborg Snijders

Sportfysiotherapeute

Doornbos Fysio Groep, Breda

Op mijn tiende wist ik al dat ik fysiotherapeute wilde worden. Sinds 2006 ben ik werkzaam als fysiotherapeute bij Doornbos. De eerste jaren heb ik mezelf ontwikkeld binnen de algemene fysiotherapie. Tevens heb ik de eerste jaren ervaring opgedaan bij B.H.V. Push als fysiotherapeute en fysieke trainster. De afgelopen 10 jaar heb ik me steeds meer toegespitst op knieklachten conservatief en operatief. Mijn sterkte ligt in de analyse van de gehele bewegingsketen met als doel het probleem volledig in beeld te krijgen.

Ik vind het een mooie uitdaging, om samen met de werkgroep van VKB United Breda, de knierevalidatie naar een hoger plan te brengen!

Nathalie Beukelman

Sportfysiotherapeut Msc.

Fysiotherapeut Amphia Ziekenhuis

De afgelopen tien jaar heb ik met alle liefde en plezier gewerkt binnen het Amphia Ziekenhuis. Mijn expertise ligt op het gebied Orthopedie, Chirurgie. Daarnaast heb ik me 5 jaar geleden gespecialiseerd als sportfysiotherapeut en zodoende de afgelopen jaren al betrokken geweest bij het voorste kruisband netwerk, ofwel VKB-united Breda. De hechte samenwerking met de betrokken orthopeden heeft ertoe geleid dat ik me steeds meer ben gaan inzetten voor de kniepatiënten. Met een betrokken groep collega’s binnen het ziekenhuis voeren we controlemetingen uit en ventileren dit richting patiënt, behandelend arts en 1e lijns fysiotherapeut.

Stefan Janssen

Sportfysiotherapeut

Medifit Fysiotherapie, Breda

Mijn passie voor sport & bewegen heeft ervoor gezorgd dat ik na mijn Bacheloropleiding Fysiotherapie de Masteropleiding Sportfysiotherapie in 2012 heb afgerond. Als Sportfysiotherapeut ben ik mezelf in de loop der jaren verder gaan verbijzonderen in het onderzoeken en behandelen van sportgerelateerde beweegproblemen van de knieregio. Door mijn toewijding en bevlogenheid voor ons vakgebied ben ik naast mijn werkzaamheden bij Medifit Fysiotherapie tevens werkzaam bij de Masteropleiding Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht en ben ik sinds 2012 betrokken bij het voorste kruisband netwerk en VKB-United. Samen met collega’s streef ik naar een continue ontwikkeling van ons vakgebied en de best mogelijke zorg voor cliënten met sportgerelateerde knieklachten!

COMMUNICATIECOMMISSIE

Mijn naam is Stefan Heijnen, ik ben 43 jaar en sinds 7,5 jaar orthopedisch chirurg.

Mijn ambitie om sporters te helpen in mijn vak is een gevolg voor de liefde voor sporten en de drive en liefde die daar bij komt kijken. Zelf heb ik op redelijk hoog niveau getennist nationaal. Daarnaast speel ik zelf nog voetbal en mag ik graag hardlopen.

Zo ook is het belangrijk om de sporters te begrijpen in hun ambitie verder te gaan en dus ook in hun vraag voor behandeling na een blessure.

Dit speelt zeker met voorste kruisbandletsels een grote rol.

Per jaar opereer ik zeer veel patiënten met een voorste kruisbandletsel, bijna 200. Bij al deze patiënten is het belangrijk om deze aan te passen aan de patiënt en de instabiliteit van de knie. Dit met een extra reconstructie of hechten van de meniscus. Hier besteed ik met collega Robbert van Dijck veel tijd en energie aan op het zo optimaal mogelijk te krijgen.

Bij al deze aandacht voor en tijdens de operatie, is ook de groeiende aandacht na de operatie.

Deze speelt een zeer grote cruciale rol in het herstel en om de kans om een hernieuwde blessure zo klein mogelijk te houden.

Een eenduidig en goed hersteltraject is wat wij met VKB United proberen te bereiken. Zodat wij met elkaar kunnen werken naar een kwalitatief goed traject om de sporter weer optimaal te laten herstellen.

View details
Remi Sulkers

Sportfysiotherapeut

Mede-eigenaar Medifit Fysiotherapie (Club Pellikaan Breda)

Door de grote affiniteit die ik heb met (top)sport en mijn vier eigen knieoperaties in het verleden, ben ik mij gaan specialiseren in de knieregio. Daar waar de gemiddelde fysiotherapeutische behandeling revalideert tot aan het niveau van de dagelijkse activiteiten, focus ik vooral op het traject tot aan de volledige sporthervatting/ wedstrijdbelasting. Daarbij probeer ik de sporter zo sport specifiek mogelijk terug te laten keren naar de sport die beoefend wordt. Omdat dit een factor is die vaak vergeten wordt, of aan de sporter zelf overgelaten wordt, hoop ik hierin een bijdrage te kunnen leveren m.b.t. het opleiden en informeren van collega fysiotherapeuten.

Daan van Hest

Sportfysiotherapeut

Amphia Ziekenhuis, Breda
Fysiotherapie en Psychologie Van Gurp & Mertens

Mijn eerste ervaring met het vak fysiotherapie was tijdens de revalidatie na een sportblessure. Deze revalidatie periode heeft mijn interesse gewekt in het vak fysiotherapie en later de sportrevalidatie. Ik heb de fysiotherapie opleiding gevolgd in Breda en later de sportopleiding bij de SOMT in Amersfoort. Ik ben werkzaam op een Orthopedische- en Chirurgische Afdeling van het Amphia Ziekenhuis en werkzaam in een eerstelijns praktijk in Oosterhout.

Ik vind het een mooie uitdaging om te participeren in de werkgroep VKB United Breda om zelf te leren en een steentje bij te mogen dragen aan de verdere ontwikkeling van de postoperatieve knie revalidatie en in het bijzonder de VKB.

Bestuur van de stichting VKB-United

Robert Jongh

Voorzitter

Voorzitter stichtingsbestuur VKB-United Breda

Hoe mooi is het om van je hobby en passie je beroep te maken. Als voormalig atleet is mijn interesse gevormd in de sportgeneeskunde. Ik heb het geluk, als sportfysiotherapeut, te mogen werken op zowel lokaal als internationaal niveau. Als sportfysiotherapeut speel je een centrale rol tijdens de revalidatie met aandacht en belang voor de patiënt rekening houdend met de (sport)omgeving en in samenspraak met de behandeld specialist en of andere zorgverleners. Een netwerk zoals VKB-United is het ideale platform om up-to-date te blijven qua kennisontwikkeling en afstemming met collegae en verwijzers. Als praktijkhouder ligt mijn interesse ook in beleid en kwaliteitsbewaking, die rol vervul ik ook graag binnen VKB-United. Als Stichtingsbestuur bewaken we de structuur en continuïteit van VKB-United.

Robert Jongh, Sportfysiotherapeut MSc. Extended Scope Fysiotherapeut
Fysiotherapie Jongh & van Osta Rijen

Lard Davidse

Secretaris

Ik ben mede-eigenaar van Medifit Fysiotherapie met 10 vestigingen in West- en Midden-Brabant.

Na een actieve periode als sportfysiotherapeut in mijn eigen praktijk waarbij ik vele VKB-blessures heb gerevalideerd en mooie sportfysio avonturen heb mogen beleven bij het Nederlands Volleybalteam, NAC Breda en bij vele amateur verenigingen ben ik sinds een paar jaar opgeschoven naar de management kant.

Ik probeer onze praktijk samen met de andere maatschap leden zo goed en efficiënt mogelijk door het woelige fysio landschap te leiden.

Deze ervaring gebruik ik ook graag in mijn rol als bestuurslid bij VKB United, een mooie samenwerking tussen Amphia ziekenhuis, Bergman kliniek en de fysiotherapeuten in Breda en omstreken.

Peter Joosten

Penningmeester

Mijn naam is Peter Joosten, ik ben 60 jaar en sinds 1997 werkzaam als orthopedisch chirurg in Breda en Oosterhout.

Sportminded, ben ik mijn hele leven al. Heel veel hockey en zeilen, maar de laatste tijd ben ik intensief bezig met hardlopen. Binnenkort hoop ik mijn 25e marathon uit te lopen.

Eind jaren 80 heb ik mijn liefde voor sport ook medisch inhoudelijk vorm gegeven door de basis cursus sportgeneeskunde te doorlopen. Dat was op Papendal en toen al was ik onder de indruk van de sport- en trainingscultuur die daar heerste. Ook als orthopedisch chirurg houd ik mijn graag bezig met sport gerelateerde zaken. Medisch inhoudelijk, door het beoordelen en behandelen van sportletsels, maar ook organisatorisch in het begeleiden en organiseren van de medische aspecten van sport evenementen.

Zo was ik betrokken bij medische organisatie van de WEURO wedstrijden die in 2017 Breda werden gespeeld en bij de laatste editie van de Champions Trophy voor hockeyers die in 2018 plaatsvond in de Parel van het Zuiden.

Maar het mooiste stuk van mijn sportmedische bestaan beleef ik toch wel bij NAC, waar ik ruim 15 jaar lid ben van de medische staf.

Knieband chirurgie vind ik een mooi onderdeel van mijn vak en een belangrijk deel van de week wordt daaraan besteed. Op de poli om de diagnose te stellen en behandelplannen te maken en op de operatie kamer om knieband letsels en dan met name voorste kruisband letsels te behandelen. Ik werk daarbij graag samen met mijn collega orthopeed Maaike van den Borne en de sportarts Tessa Backhuys.

Waarom ik VKB United belangrijk vind? Omdat een eenvormig en duidelijk revalidatie traject, toetsbaar op kwaliteit en inhoud, de belangrijkste factor is in een goed functioneel herstel na een knieband letsel!